Fra Miwer’s Arkiv#4 – Gamle kvarterer

Tamandua Christianshavn Miwer

Jeg har altid været lidt af en nørd med historiske ting.
Én af de ting der især har optaget mig, er hvordan København så ud før i tiden.
Jeg tror til dels det er fascinationen af at se noget meget fjernt, filtreret gennem (ofte) sort/hvide billeder.
Jeg synes det er interessant at se billeder af dagligdagen for 100-150 år siden. Og er måske mest af alt betaget af byens dynamiske udvikling, fra lille indestængt klaustrofobisk ildelugtende landsby bag voldene, til brede boulevarder og tilkastede voldgrave.
Ok… Jeg indrømmer det. Det er måske en lidt gammelmandsagtig interesse.
Men sådan har vi alle vores små særheder. Og da jeg også har en fascination af fremtiden og alle de gadgets der bliver udviklet for at gøre vores hverdag lettere at gå til, tænker jeg at det udligner lugten af sure cigarer og mølkugler.

Ihvertfald havde jeg en periode, da jeg lavede tegneserier med min gamle figur “Robert Tamandua”, hvor jeg godt kunne lide at bruge bygninger og hele kvarterer i baggrunden som for længst er revet ned.
På ovenstående side som er fra ca. 1995 er det en del af det gamle Christianshavn som medvirker.
Gaden er Sct. Annæ gade, broen er Snurrebroen og bygningen til venstre er idag erstattet af et funkiskompleks fra 30’erne.
Og bygningen der stikker ind fra højre, er det berygtede Kvindefængsel som lå helt op til Torvet, hvor idag Lagkagehuset ligger.

Det var en lang en. Jeg røg lige en tur ned af Memory Lane.

Miwer